تاپیک آتوریتی در سئو وبسایتهای خبری

گوگل اطلاعات جدیدی در مورد سیستم رتبه بندیِ تاپیک آتوریتی (Topic Authority) ارائه کرده است. تاپیک آتوریتی را میتوان به موضوع محوری نیز تعبیر کرد. این ساختار سبب میشود که جستجو در گوگل ، نه تنها منجر به ارائه محتوای تخصصی و مرتبط شود ، بلکه محتواهای بومی و گزارشهای دست اول نیز در اولویت قرار میگیرند. فعالان حوزه محتوا اگر میخواهند از تاپیک آتوریتی به بهترین وجه بهره ببرند ، میبایست در یک حوزه تخصصی مشخص، پوشش محتواییِ عالی داشته باشند.
تاپیک آتوریتی چیست؟ چه تأثیری بر سئو سایت دارد؟ و کارشناس سئو چطور باید وبسایت را برای این سیستم بهینه کند؟ درادامه، به این سؤالات پاسخ داده میشود.
تاپیک آتوریتی چیست؟
راهاندازی تاپیک آتوریتی تلاشی برای مقابله با چالش رایجی است که کاربران گوگل هنگام جستجوی گزارش یا خبری معتبر در مورد موضوعی خاص با آن روبرو هستند. کاربرانی که به دنبال تفسیر تخصصی یک گزارش اقتصادی و یا به دنبال اخبار محلی در مورد یک سانحه در منطقه خود هستند، اغلب به ترکیبی از گزارش و مطالب عمومی برمیخورند. این مطالب عمومی دسترسی به محتواهای پربارتری را که وبسایت های خبری تخصصی در زمینه مدنظر کاربر نوشتهاند، دشوار میکند.
سیستم Topic Authority به گوگل اجازه میدهد تا بیشتر، نتایج اخبار محلی را به کاربران نشان دهد و به این شکل نتایج جستجو را برای خوانندگان مناسبتر و مرتبطتر کند. به عنوان مثال، با جاری شدن سیل در منطقه زندگی کاربر، سیگنال تاپیک آتوریتی به محتوای آن دسته از وبسایت های خبری محلی که به طور منظم موضوعات منطقه را پوشش میدهند اولویت بیشتری خواهد داد.
علاوه بر این، تاپیک آتوریتی به این معنی است که گزارشهای دست اول از تیمهای خبری که با منطقه و موضوع آشنا هستند، احتمال دیده شدنشان بیشتر میشود.
تاپیک آتوریتی در فهرست “راهنمای رسمی گوگل برای سیستم های رتبه بندی” درج نشده است. اما در حساب توئیتر Google SearchLiasion اعلام شد که Topic Authority چندین سال است که استفاده میشود.
تاپیک آتوریتی چطور کار میکند؟
سیستم Topic Authority از دامنه وسیعی از سیگنالها برای سنجش سطح تخصص و اعتبار یک وبسایت خبری محلی در زمینههای خاص استفاده میکند. سیگنالهای اولیه عبارتاند از:
- اثرگذاری و دست اول بودن مطلب: برای گوگل اینکه دیگران چقدر و چگونه به گزارش دست اول یک وبسایت استناد میکنند، حائز اهمیت است.
- اعتبار منبع: گوگل سابقهی کیفیت گزارشها و ارجاع و توصیه منابع تخصصی مانند انجمنهای حرفهای به وبسایت و محتواهای آن را ارزیابی میکند.
تاپیک آتوریتی چه تأثیری بر استراتژی سئو سایت میگذارد؟
Topic Authority لایه دیگری را به چینش و برنامهریزی استراتژیک متخصصان سئو اضافه کرده است. این لایه بر اهمیت تخصص، اثرگذاری و اعتبار وبسایت های خبری محلی تاکید میکند. و با تلاشهای مداوم گوگل برای ارتقای محتوای باکیفیت هماهنگ است.
زمان استراتژیهایی که منجر به ارائه محتوای عمومی و یکسان میشدند، به سر آمده است. کسانی که در تولید و انتشار محتوای معتبر در حوزه تخصصی خود سرمایهگذاری میکنند، در موقعیت خوبی قرار خواهند گرفت تا از مزایای این سیستم رتبهبندی جدید بهرهمند شوند.
توصیههایی برای تولیدکنندگان محتوا
گوگل به رسانهها و وبسایت های خبری و تخصصی که میخواهند از تاپیک آتوریتی به نفع خودشان استفاده کنند توصیههایی میکند:
- به پوشش محتوایی عالی در زمینهها و موضوعاتی که در آنها متخصص هستید، ادامه دهید.
- خبرنگاری تخصصی را جدی بگیرید. چون تاپیک آتوریتی با تاکید بر پوشش اخبار محلی و تخصصی، به تمرکز مجدد بر گزارشات دقیق و کامل منجر شده است.
سیستمها و الگوریتمهای رتبهبندی گوگل و تاپیک آتوریتی
گوگل برای ارائه مرتبطترین و مفیدترین نتایج، در کسری از ثانیه فاکتورهای زیادی را بررسی میکند. برای این کار به سیستمها و الگوریتمهای رتبهبندی خودکار مجهز است. برخی از این سیستمها و الگوریتمها شباهتهایی با تاپیک آتوریتی دارند.
۱. سیستم هوش مصنوعی BERT
این هوش مصنوعی به گوگل کمک میکند تا مفهوم و هدف کلمات و ترکیبی از کلمات جستجو شده را بفهمد.
۲. سیستمهای اطلاعات مرتبط با شرایط بحرانی (Crisis information systems)
کمک میکند تا گوگل در مواقع بحرانی مثل بلایای طبیعی مفیدتر واقع شود.
۳. سیستمهای شناسایی اطلاعات تکراری و غیرمفید (Deduplication systems)
مطالبی را که مفید و یا دست اول نیستند از اولویت نمایش خارج میکند.
۴. سیستم مطابقت دقیق نام دامنه (Exact match domain system)
اگر محتوای مفیدی در وبسایتی وجود داشته باشد که نام دامنه آن با محتوا غیرمرتبط است، بازهم نمایش داده شود.
۵. سیستم محتوای مفید (Helpful content system)
محتوای دست اول و مفید را از محتوای بیکیفیت تشخیص میدهد.
۶. سیستمهای تجزیه و تحلیل لینک ها و رتبهبندی صفحات (Link analysis systems and PageRank)
از بررسی لینک دهی صفحات مختلف به یکدیگر، متوجه محتوا و همچنین اهمیت مطالب آن صفحه میشود.
۷. سیستم اخبار محلی (Local news systems)
اخبار مرتبط با هر منطقه را شناسایی میکند تا آنها را به کاربران ساکن در همان منطقه نمایش دهد.
۸. سیستمهای تشخیص محتوای اصلی (Original content systems)
کمک میکند تا کاربر به نسخه مادر و اصلی محتوا دست پیدا کند.
۹. سیستم رتبهبندی بخشی از متن (Passage ranking system)
کمک میکند تا گوگل قسمتهای مختلف محتوا یا بخشهای مختلف یک صفحه را به صورت جداگانه بررسی و درک کند.